发烧论坛

发新话题 回复该主题

握手言和,感谢大家关注。勿再回帖。 [复制链接]

你慳D啦!边個鬧人先呀!,我賣CD,你鍾意就買!唔鍾意就算!
长河落日 在 2007-1-31 23:18:10 给您发送的短信息  
消息标题:CD

你好,您在论坛的威望比较低,能否货到付款?我的信誉您可以发帖问问,可以吗?老兄,诚意要。
长河落日 在 2007-2-1 19:04:46 给您发送的短信息  

你和论坛上的哪位网友交易过?请提供一下
长河落日 在 2007-2-2 14:24:28 给您发送的短信息  

装什么装?你给我滚一边去!**  

你好斯文?好文明!要我先貨后錢????你边位呀!you are no boby!! 如果你唔識個guy字係點解呢?就問吓人啦!我只不過同你講唔想同你做生意,叫你以後唔好再send訊息比我!你就話:装什么装?你给我滚一边去!**  

我係度買CD都係先錢后貨啦!誠意要!???你的信譽可以發帖問問!你估你係   胡領導,温總理  呀!! 如果係,我送哂d CD比你啦! 假小人!偽君子!你記住呀! 係你send咗呢段訊息比我先!我先鬧你!
长河落日 在 2007-2-2 14:24:28 给您发送的短信息  

装什么装?你给我滚一边去!**  

我之前並冇鬧過你!中文同英文都冇!我嘅威望比較低!低咪唔好同我買CD囉!又要買!又要先貨后錢!我梗係唔做你生意啦!跟住你就發脾氣用訊息叫我装什么装?你给我滚一边去!**  
呢D叫做   你做初一 我做十五!

長河落日兄:
        算吧!過去的讓它過去吧!我打电話篤你是我不对,但你也不否定你全对吧!
        so! let it pass! 对不起,老毛病又發作!

姐姐教我的歌:
            絕对同意! (其实大家也是中国人,何必相煎熬! ) 其實當然我打电話駡人也绝对是不对的!現在回想起來!但我想我當時的心情,你可以理解吧!

所以我就跟他說不跟他做生意!因為我覺得麻煩!如果喜歡就同我買,唔喜歡就算!我又唔係用枝槍指住人哋個頭,叫D人一定要同我買CD!你說对不对!
再者,你要買我的CD,就要先錢后貨,要不就拉倒!這是我不喜歡跟長河落日做生意的原因!那会想到,他老羞成怒,才會引發今次的小風波!

過去的已過去!
CD我会繼續賣,有没有人買又是另一回事!總而言之,要買CD,就要先錢后貨,這是我的堅持,我賣的絕对是貨真價實的老板CD,因為我在香港的店子也是賣老板CD,只不過覺得hifi168会多一條出路!就是這么簡單!

明白!謝謝!

関住!!
代表什么意思呀!
望七兄:
           我同你買咗一隻唐吉柯德160元都係先錢后貨啦!你記得嗎?

姐姐教我的歌:
        我絕对同人現在有些內地專材英文水平比香港人高!但肯定唔係長河落日!因為他連個guy字都唔知點解!又話我用英文鬧他!
        因為我不懂打中文,只係用手寫板,所以打英文对我來說比較快和方便一點!
        你可以叫他cope之前我send給他的訊息全都放在這理看看!再查時間和日期!就知道边個先開火!
        試想想!當你一回家,打開电腦,想看看之前的CD賣成怎樣!卻發現有人發這樣的訊息給你,你會高興嗎!

題外話!皇家芭蕾兄同我買了一套鄧麗君CD,一共830元連郵費!咪一樣先錢后貨!我跟他說大約下周中才寄CD給他!如果到了下周末收不到CD,才駡我是騙子也不遲吧!
        記住!這裡的條例是先錢后貨啊!我也在這裏買過CD的!
        一個香港人是騙子,不代表全部香港人是騙子!
        一個大陸人不懂英文,沒有礼貌!不是代表全部!
        我的做人宗旨是
    你敬我一呎
    我敬你一丈
    人範我
    我不範人

長河落日兄:
       長春市應在很遠吧!算我見識小,請不要見怪,要不下次你來香港,我請你到酒吧飲酒!男人大丈夫,一言既出!駟馬難追!
       正所謂不打不想識,但我們可謂不駡不相識!你這個朋友我是交定的!
发新话题 回复该主题